info@dlaw.se08-56 20 45 40EN

Nu finns boken Tjänstepension författad av Magnus Dahlgren, Annette Tiljander och Björn Nilsson att köpa på https://shop.nj.se/products/tjanstepension och i Juno https://juno.nj.se/b/search?categories[]=%2Flitterature&q=Tj%C3%A4nstepension .

Tjänstepension är en viktig del i pensionssystemet i Sverige och omfattar nästan alla som har en anställning. Villkoren för tjänstepension regleras oftast genom kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter.

Boken beskriver de regelverk som gäller för tjänstepensioner, men inte olika tjänstepensionsförmåner. Förutom civilrättsliga och skatterättsliga regler behandlas även vissa näringsrättsliga frågor samt hur olika tjänstepensionslösningar redovisas hos arbetsgivaren.

I Sverige är det vanligaste sättet att trygga tjänstepension i försäkringsföretag. Boken omfattar de lagar och regler som gäller för försäkringsföretag men beskriver också pensionsstiftelser, skuldföring i balansräkning och även den nya företagsformen tjänstepensionsföretag. Nya EU-regelverk som berör tjänstepensioner beskrivs också i boken.

Boken vänder sig i första hand till olika specialister som jobbar med tjänstepensionsfrågor hos arbetsgivare, försäkringsbolag, revisionsbyråer, advokatbyråer eller myndigheter.

MAGNUS HJERTQUIST – NY PARTNER I ADVOKATFIRMA DAHLGREN & PARTNERS

Advokatfirma Dahlgren & Partners har utsett Magnus Hjertquist till partner från och…

Läs mer
D&P i kontorsgemenskap med Nordler Advokatbyrå

Genom gemenskapen stärker vi upp vår sammantagna kompetens för framtiden. Dahlgren & Partners…

Läs mer
HD PRÖVAR OM TJÄNSTEPENSIONSFÖRSÄKRING RESPEKTIVE INDIVIDUELLT PENSIONSSPARANDE (IPS) SKA INGÅ I BODELNING

Högsta Domstolen lämnade den 21 mars 2022 prövningstillstånd i ett mål gällande…

Läs mer

Här kan du ta del av de allmänna villkor som gäller för alla uppdrag som vi utför för våra klienter.

Allmänna villkor