info@dlaw.se08-56 20 45 40EN

Advokatfirma Dahlgren & PartnersPension & Försäkring.

Kontakta Oss

År 2015 grundade Magnus Dahlgren nuvarande advokatfirma Dahlgren & Partners, i syfte att skapa en advokatbyrå med uteslutande fokus på pensions- och försäkringsjuridik. Per januari 2023 har Magnus överlämnat fortsatt ägande och styrning av Dahlgren & Partners till medgrundare advokat Isabella Hugosson och advokat Magnus Hjertquist. Magnus Dahlgren har från hösten 2023 utträtt ur advokatsamfundet och är sedan dess inte längre verksam som advokat.

Magnus Dahlgren arbetade inom pensions- och försäkringsbranschen i över 20 år. Han har haft tjänst som chefsjurist på försäkringsföretag och VD för försäkringsförmedlarföretag. År 2007 blev han advokat och har sedan dess framgångsrikt bedrivit advokatverksamhet, både i egen regi och i samarbete med andra advokater. Magnus Dahlgren utsågs till Sveriges pensionsspecialist år 2010 av nätverket Sveriges Pensionsspecialister. Magnus har under åren deltagit löpande som föreläsare och paneldebattör. Han har varit styrelseordförande i ett av världens äldsta fortfarande verksamma försäkringsföretag: Försäkringsföretaget Änke- och Pupillkassan.

Advokatresan började ganska sent i livet för mig. Året var 2007 och jag var 53 år. Innan jag pensionerade mig ville jag testa att bygga en advokatbyrå specialiserad på det jag lärt mig under 20 års tid i försäkringsbranschen, bland annat som chefjurist i livförsäkringsbolag. Jag ville tillföra kundnytta. Jag var trött på att betala för långa ofta intetsägande promemorior med svävande slutsatser

Jag tycker att jag har lyckats i mina ambitioner. Dahlgren & Partners har i nu snart 10 år levererat kundnytta till många försäkringsföretag, försäkringsförmedlare, pensionsstiftelser och arbetsgivare som har haft behov av advokater med spetskompetens inom pension och/eller försäkring. Vi har många klienter som varit med oss sedan starten, något vi givetvis uppskattar mycket. När du anlitar Dahlgren & Partners behöver du inte betala för upplärningstid. Genom byråns samlade erfarenhet av rättsområdena pension och försäkring kan du vara fast förvissad om att det finns god förståelse för ditt behov och att du kommer få effektiv hjälp vidare.”

Vårt team

Här kan du ta del av de allmänna villkor som gäller för alla uppdrag som vi utför för våra klienter.

Allmänna villkor